Mijn eerste weinige dagen in Nieuw Jork. Na een paar dagen heb ik al veel indrukken gekregen. Ik denk dat ik van elk bord eten een foto ga maken en ook van elke plek waar ik slaap. Ik heb van beide een paar overgeslagen, maar er komen er nog genoeg.

Na twee dagen bij Ashley in Union City ben ik nu bij Franklin in Newark. Het is een beetje rijden vanaf Manhattan. Ik ben een dag langer gebleven omdat mijn tas vertraagd was en pas vandaag bezorgd werd. Het is nu zaterdag en sinds ik dinsdag aankwam. Dat was een interessante ervaring. Ik kom er wel achter dat ik maar heel weinig nodig heb.

Frankin gelieft praten en is erg helpvol. In elk geval is het een warm welkom. Mijn eerste host Ashley had zelfs een dag afgenomen en mij van het vliegveld gehaald. We hebben leuke gesprekken gehad terwijl we langs de ‘high line’ liepen, een tot park omgebouwde, voormalige spoorlijn op een paar meter hoogte. Heel cool.

Ondergedompeld in Nieuw Jork. Ik voel me de eerste dagen klein. Enorme hoge gebouwen, truukige metrolijnen (vooral als je het leert kennen via probeersel en fouten), straten en nog eens straten, gebouwen, mensen en dat zonder einde. Zoveel soorten buitenlands eten, winkels, bedrijven, kantoren, het is massief hier.

Ik vermaakt mij hier wel. Ik hoef niet alle dingen te zien die mensen mij aanraden. Het is toch te veel. Het voelt ontspannen om veel van tijd te hebben. Ik ben de weg al vaak verloren deze paar dagen. Mijn GPS doet het niet altijd goed door de hoge gebouwen en soms liep ik precies de verkeerde kant op. Dat krijg je als je stiekum toch doelen stelt.

Ik ben tevreden over de eerste paar dagen. Morgen verlaat ik het Nieuw Jork gebied. Het avontuur is juist over te beginnen!

 

Nieuw Jork
Share This